Vintervisualisering af indsejling til Nordhavn - fra konkurrenceforslaget

Vintervisualisering af indsejling til Nordhavn - fra konkurrenceforslaget

Isometri af gårdrummet - fra konkurrenceforslaget

Isometri af gårdrummet - fra konkurrenceforslaget

Kontor visualisering - fra konkurrenceforslaget

Kontor visualisering - fra konkurrenceforslaget

Sydopstalt - fra konkurrenceforslaget

Sydopstalt - fra konkurrenceforslaget

Bygningen set fra havnekanten - fra konkurrenceforslaget

Bygningen set fra havnekanten - fra konkurrenceforslaget

Spidsen af Nordø

  • Bygherre

    PFA Ejendomme

  • Samarbejdspartnere

    Cobe, Tredje Natur, Rambøll

  • Beliggenhed

    Redmolen, DK-2150 Nordhavn

  • Areal

    26.000 m2

  • Status

    Forventet realisering i 2023

  • Konkurrence

    Første Præmie

  • Bæredygtighed

    DGNB Guld

Et demokratisk vartegn, hvor himmel og hav møder byen

Med en højde på 60 meter er spidsen af ​​Nordø Københavns nye vartegn – et nutidigt fyrtårn af imponerende skala ved indsejlingen til Københavns havn. Det funktionelle design er baseret på en årlig time for time vejrsimulering, der strategisk placerer de facetterede elementer på en måde, som reducerer den direkte indstrømning af sollys.

Forbundet via to broer markerer Nordø et nyt byområde i Københavns Nordhavn, hvor himmel og hav møder byen.

Tidligere var denne lille ø en del af Københavns Frihavn under navnet Redmolen og tjente industrielle formål i årtier. Men med det nye navn – Nordø – kommer nye formål. På spidsen ligger en spektakulær cirkulær kontorbygning – et vartegn for Københavns Havn, der refererer til de omgivende forvandlede siloer og industriarven. Bygningens enkle cirkelform er lige for alle, uanset om man befinder sig indendørs eller udendørs. Denne entydige, arketypiske form – rotunden – fremstår som et tydeligt og genkendeligt vartegn i havneområdet.

Hovedtanken er, at opdelingen mellem rotunden og kajen muliggør et tredje rum: Rummet imellem, hvor byens offentlige rum og bygningens private rum smelter sammen til et kombineret miljø. Hvor hele havnerummet og byens skyline kan opleves i en 360 graders udsigt, der bryder det mere intime rum på havnepromenaden.

Den markante facade er enkel og velproportioneret, med teksturelle og taktile overflader, der har et varmt og imødekommende udtryk. Dens store skala er indstillet til at matche skalaen i havnerummet. Den er beklædt med glas, der reflekterer vandet, hvilket bidrager til fremragende dagslysforhold, fantastisk udsigt og sænker det nødvendige energiforbrug til køling. Diffus ovenlys har lavt energiniveau og giver optimale naturlige lysforhold, hvorimod direkte sollys medfører risiko for blænding og overophedning. De seks individuelt vinklede facadeelementer varierer således i størrelse og glasering baseret på time for time vejrsimuleringer.

Indenfor møder man en cirkulær, frodig offentlig have med høje træer - et indvendigt grønt område, hvor en generøs diameter sikrer masser af naturligt dagslys.

I modsætning til det ydre er glasrefleksionerne fra den indvendige facade koncept for bygningens plangeometri. Her er etager blevet tredelt med de tre kerner som inddelingspunkter. Tredelingen af ​​den enkelte kontoretage kommer til udtryk ved etablering af to arbejdsområder og et område til fælles funktioner.

 

"Kvadratiske bygninger forholder sig til hinanden. Når du designer en cirkulær bygning relaterer den sig ikke til andre typer geometri. Det bliver unikt. Og unikke former bør bruges med forsigtighed, da de automatisk genererer en stærk identitet."

Thomas Scheel, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Bygningen set fra havnekanten - fra konkurrenceforslaget
Sydopstalt - fra konkurrenceforslaget
'Den er designet til at være synlig fra alle sider uden for- eller bagside. Bygninger bør i denne sammenhæng ikke have bagsider. Det giver en ubalance.'
Thomas Scheel, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Vintervisualisering af indsejling til Nordhavn - fra konkurrenceforslaget
Flere projekter
Punkthusene
Pakhus 48
Spidsen af Nordø