Gladsaxe Town Hall

  • Client

    Gladsaxe Kommune

  • Location

    Rådhus Allé 7, DK-2860 Søborg

  • Status

    Completed in 1936

  • Competition

    First Prize

Gladsaxe Rådhus

I 1936 vandt Vilhelm Lauritzen konkurrencen om et nyt rådhus i Gladsaxe og stod også for udvidelsen i 1953. Rådhuset skulle være moderne og demokratisk. Han organiserede bygningen som to spejlvendte L’er med sognerådssalen mellem de to korte fløje. Han lod den elegante halvcylinder-gavl og den foranstående lave mur træde helt ud i gadelinjen, så besøgende naturligt bliver ledt ind på rådhuspladsen. Som mange andre af sine projekter, stod Lauritzen også her for alt design og interiør, der igen er kendetegnet ved at være ærlige materialer som røde teglsten, kalksten og kork og med døre og inventar i elmetræ.